Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!
Načini plaćanja

Načini plaćanja

Načini plaćanja u webshopu

U internet trgovini Meridian plaćanje je moguće jednim od sljedećih načina:

 • Kartično - kreditne / debitne kartice
 • Platnim nalogom
 • Pouzećem
 • PayPal


KARTIČNO PLAĆANJE

Online plaćanje kreditnim i debitnim karticama svih banaka. Terećenje kartice nakon što kartičar - odobri transakciju.

 • Visa
 • Maestro
 • MasterCard
 • Visa Premium

Prodavatelj provjerava dostupnost proizvoda i ispravnost narudžbe pa potvrđuje naplatu. U slučaju nedostupnosti proizvoda, naplata se stornira (ne potvrđuje se autorizacija) ili se kupcu vraća plaćeni iznos.

Za većinu kartica potrebno je u Banci koja je izdala karticu aktivirati Uslugu sigurnog korištenja kartice za Online plaćanje (besplatna usluga). Ako kartica ne prolazi autentifikaciju, molimo korisnike kartica da s bankom izdavačem provjere je li kartica aktivirana za internetsko plaćanje.

PLAĆANJE U RATAMA BEZ KAMATA

Obročno plaćanje isključivo u webshopu, u trgovini nije moguće plaćanje u ratama.

 • Visa (PBZ i ZABA) - do 12 rata
 • Maestro (PBZ) - do 12 rata
 • MasterCard (ZABA) - do 12 rata
 • Visa Premium (PBZ) - do 6 rata
 • American (inozemne banke izdavač kartice) - do 6 rata
 • Obročno plaćanje - karticama PBZ-a i ZABA-e
 • Obročno plaćanje - minimalni iznos 106,18 € 


PLATNIM NALOGOM

Web-narudžba ima valjanost sve dok ima zaliha traženih proizvoda na skladištu.


POUZEĆEM

Plaćanje gotovinom ili karticom službenom GLS dostavljaču kod isporuke.

IZJAVA O SIGURNOSTI T Pay Way

Za sigurno online plaćanje karticama Internet trgovina Meridian nautika d.o.o. koristi online autorizacijski sustav T Pay Way.

Za Pouzdanu i sigurnu kupovinu te maksimalnu zaštitu podataka kod kartičnog plaćanja koristi se T-com Pay Way online autorizacijski sustav koji primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla).

PayWay Hrvatskog Telekoma koristi najsuvremenije sigurnosne metode i postupke koji omogućuju sigurno plaćanje putem interneta, a sigurnost podataka naš je prioritet prilikom cjelokupnog procesa plaćanja kreditnim, odnosno debitnim karticama na internetskim trgovinama. Sigurnost podataka na ovim stranicama osigurana je najnovijim, dokazanim metodama kriptiranja podataka koje se redovno unapređuju u skladu s aktualnim tehnološkim dostignućima i zahtjevima standarda platne industrije.

Razmjena osjetljivih podataka, kao što su npr. brojevi kartica, između PayWaya, koji obavlja online prihvat platnih kartica, i autorizacijskih sustava banaka (kartičnih kuća) obavlja se putem privatne mreže što osigurava zaštitu od neovlaštenog pristupa podacima. PayWay unutar svoje okoline osigurava zaštitu podataka platitelja, čime svakom kupcu omogućuje sigurno i pouzdano iskustvo internetskog plaćanja.

ONLINE AUTORIZACIJA KARTICA

T-Pay Way u realnom vremenu plaćanja internetski povezuje autorizacijski centar izdavača kartice, gdje se nakon automatske provjere valjanosti kreditne kartice, ako su podaci ispravni, vrši prva autorizacija transakcije. Istovremeno Kupac i Prodavatelj na e-mail adresu automatski primaju potvrdnu informaciju o uspješno obavljenoj narudžbi i autorizaciji kreditne kartice. 

Meridian nautika d.o.o. po obradi primljene narudžbe i po primitku obavijesti o izvršenoj autorizaciji kartice i transakcije od strane banke, vrši konačnu autorizaciju i time tereti kupčev račun za određeni iznos prema ponudi. 

Ako su podaci neispravni, ili postoji druga zapreka za autorizaciju kreditne kartice kupac prima obavijest o odbijanju autorizacije.

Opisanim načinom provjere i autorizacije T-com Pay Way sustav, koji se može usporediti s POS uređajem u fizičkoj maloprodaji, onemogućuje i ograničava pristup podacima neovlaštenim sudionicima u postupku. Banci su dostupni samo podaci vezani za karticu i vlasnika kartice, a skriveni podaci o sadržaju kupnje.

Prodavatelj – Meridian nautika d.o.o. ima uvid jedino u informacije o kupljenim artiklima i vlasniku kartice, a podaci o kreditnoj kartici, računu i stanju računa potpuno su nedostupni i nevidljivi.  TT-HT ni na koji način nije uključen u ugovorni odnos između Kupca i Korisnika koji može nastati putem internet trgovine (čl. 8., st. 9. Ugovora).

IZJAVA O KONVERZIJI

Sva plaćanja vrše se u Eurima. Iznos cijene kojom će se teretiti vaša kreditna kartica bit će konvertirana u nacionalnu valutu platitelja prema važećem i aktualnom dnevnom tečaju kartičarske kuće izdavatelja kartice.
All payments will be effected in Euro. The charged amount on your credit card account is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations.

IZJAVA O PRIVATNOSTI

Meridian nautika d.o.o. se obvezuje pružati zaštitu osobnih podataka kupaca tako što prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima koji su neophodni za realizaciju prodaje i dostavu kupljenih proizvoda na kupčevu dostavnu adresu. Na kupčev zahtjev, svi osobni podaci iz naše baze podataka, bit će uklonjeni s mailing lista i drugih promidžbenih baza podataka. Svi podaci o kupcima prikupljeni su slobodnom voljom svakog pojedinog kupca ispunjavanjem online obrasca, a prikupljeni podaci tajni su, strogo se čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje redovnih poslovnih aktivnosti.
Svi djelatnici Meridian nautika d.o.o. kojima su dostupni osobni podaci kupaca, te povezani poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.