Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!
Raskid ugovora

Raskid ugovora

Pravo potrošača na jednostrani raskid kupoprodajnog ugovora

Rok u kojem potrošač-kupac ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen na daljinu iznosi 14 dana od dana uručenja proizvoda u kupčev posjed.
Ako se kupac prije isteka roka od 14 dana odluči na jednostrani raskid ugovora iz članka 72. Zakona o zaštiti potrošača, dužan je prije isteka roka pismeno obavijestiti trgovca - Meridian nautika d.o.o.  o svojoj odluci. 
Kupljene proizvode na koje se odnosi raskid ugovora, kupac je dužan vratiti o svom trošku na prodavateljevu adresu najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je obavijestio prodavatelja o raskidu ugovora.

Kupac obavijest o raskidu ugovora može poslati putem izjave o raskidu ugovora, slijedi obrazac:


OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA O PRODAJI NA DALJINU

Skinite i ispunite obrazac za jednostrani raskid ugovora i vratite e-mailom ili klasičnom poštom. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora, prodavatelj potvrđuje e-mailom.

Za ostvarenje prava na povrat proizvoda jednostranim raskidom ugovora sklopljenog na daljinu, proizvod mora biti nekorišten, originalno pakiran, sa svim pripadajućim etiketama i deklaracijama, uputstvima u izvornom obliku u kojem je kupac primio proizvod.

Adresa za povrat proizvoda:

MERIDIAN NAUTIKA d.o.o.
Mate Vlašića 24 A
52440 Poreč

Po primitku proizvoda za koji se raskida ugovor o prodaji na daljinu na skladište, prodavatelj kupcu vraća iznos cijene proizvoda na kupčev tekući račun.
Kupac je dužan Prodavatelju dostaviti broj tekućeg računa za povrat novca.

  • Cijena proizvoda izražena je uz svaki proizvod u eurima, u cijenu je uključen PDV po stopi od 25%
  • Uvjeti o zakonskom jamstvu objavljeni su pod linkom "JAMSTVENI UVJETI"
  • Meridian nautika d.o.o. odgovara za materijalne nedostatke prodane robe sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima.
  • Način podnošenja prigovora - pismenim putem elektronički - pošalji prigovor

Meridian nautika d.o.o. u uvjetima poslovanja primjenjuje zakonske odredbe Zakona o zaštiti potrošača /N.N. 41/14/ koje se odnose na Ugovore na daljinu, a propisane su odredbama od članka 57. do članka 76. navedenog Zakona.

Ujedno, cjelokupno poslovanje Internet trgovine, maloprodaje na prodajnom mjestu, te veleprodaje, usklađeno je sa svim zakonskim propisima Republike Hrvatske kojima su propisana prava i obveze trgovačke djelatnosti.