Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!
Politika privatnosti

Politika privatnosti

Izjava o zaštiti osobnih podataka

Meridian nautika d.o.o. Poreč, OIB 19399502173, brine o vašoj privatnosti i o zaštiti osobnih podataka svojih kupaca.

Sukladno Općoj uredbi EU 2016-679 o zaštiti osobnih podataka donosimo uvid u način prikupljanja i obrade osobnih podataka.

U nastavku slijedi obrazloženje o podacima koji se prikupljaju, načinu prikupljanja, zašto se upotrebljavaju i kako se čuvaju prikupljeni osobni podaci naših kupaca.

Osobne podatke o potencijalnim kupcima prikupljamo i obrađujemo jer za to imamo legitimni interes radi informiranja kupaca o novostima, akcijama, proizvodima i ponudi, te radi izravne prodaje putem naše web stranice. 

Svi podaci prikupljaju se sa svrhom zaprimanja Web-narudžbe kupca i realizacije kupoprodajnog ugovora sklopljenog na daljinu (izdavanje računa, dostava proizvoda na dostavnu adresu, naplata računa, slanje ponude i zaprimanje web-narudžbe) te se u druge svrhe ne upotrebljavaju. Prikupljanje podataka vrši se putem On line obrasca  u koji kupac isključivo osobno i dobrovoljno upisuje tražene osobne podatke.

Podaci o e-mail adresama kupaca prikupljaju se i upisom kupca na newsletter listu.

Pravo svih naših kupaca - ispitanika  jest zahtijevati pristup osobnim podacima, ispravak, brisanje, ograničenje obrade ili podnesak prigovora.
Za ostvarenje navedenih prava (brisanje ili izmjena kontakta s newsletter liste ili bilo kojeg drugog osobnog podatka koji je ispitanik - putem web stranice unio posredstvom on-line obrazaca) ispitanik može poslati  pismeni zahtjev putem linka u nastavku:
Brisanje osobnih podataka iz evidencije
 

Na sve primljene zahtjeve dužni smo odgovoriti  u roku od mjesec dana od njegova primitka.

KOJE OSOBNE PODATKE PRIKUPLJAMO I OBRAĐUJEMO:

Kada je kupac fizička osoba:

 • Ime i prezime kupca
 • Adresa kupca  (ulica, kućni broj, mjesto, poštanski broj)
 • Adresa za dostavu (ako se razlikuje od osnovne adrese kupca)
 • Broj mobitela
 • E mail adresa

Kada je kupac pravna osoba - porezni obveznik:

 • Naziv pravne osobe
 • OIB poslovnog subjekta
 • Sjedište tvrtke ili poreznog obveznika (ulica, kućni broj, mjesto, poštanski broj)
 • Adresa za dostavu (ako se razlikuje od adrese sjedišta kupca)
 • Kontakt osoba (ime i prezime)
 • Broj telefona i broj mobitela tvrtke i kontakt osobe
 • E mail adresa

Adresa za dostavu i broj telefona omogućuju realizaciju kupoprodajnog postupka i dostavu proizvoda na kućnu ili drugu adresu.

Uz navedene, prikupljamo i sljedeće podatke:
Podatke o narudžbama kupaca, a to su pojedinosti o narudžbi proizvoda, načinu naručivanja, načinu dostave i plaćanja, te podatke o reklamacijama.
Svi navedeni osobni podaci koriste se isključivo za komunikaciju s kupcem radi provedbe trgovačke djelatnost, realizacije kupoprodajnog postupka, dostave proizvoda i dostave računa i u druge se svrhe ne upotrebljavaju.

PRIMATELJI OSOBNIH PODATAKA:

Meridian nautika d.o.o. ne prodaje, iznajmljuje ili posuđuje podatke o kupcima trećim stranama, osim povjerljivim primateljima - poslovnim partnerima za ciljano određene svrhe: organizaciju dostave i održavanje aplikacije. Svakoj trećoj strani strogo je zabranjena daljnja obrada osobnih podataka.

Osobne podatke o kupcima dostavljamo pružateljima usluge kurirske dostave.

Također, posredstvom T-Com Pay Way gateway sustava, naši se kupci koji biraju kartični način plaćanja direktno preusmjeravaju na posrednički sustav T-COM-a koji povezuje prodavatelja i kartičara radi provjere i autorizacije plaćanja. U tom postupku, Meridian Webshop prikuplja podatke o kupcu (ime, prezime, adresa, e-mail, telefon, vrsta kartice, ID transakcije; ostali podaci nama nisu dostupni).

Prikupljeni osobni podaci u Webshopu Meridian strogo se čuvaju kod poslovnog subjekta i ne prosljeđuju se trećim stranama, osim navedenim primateljima radi nužnosti provedbe registrirane poslovne aktivnosti.

Za pristup, čuvanje i korištenje osobnih podataka  odgovara ovlaštena osoba za zastupanje poslovnog subjekta. Svi djelatnici Meridian nautika d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Kod prikupljanja i obrade osobnih podataka kupaca, Meridian Nautika d.o.o. primjenjuje odredbe Zakona o zašiti osobnih podataka u sladu s EU Uredbom o zaštiti osobnih podataka. Prikupljaju se samo nužni - osnovni podaci o kupcu koji su potrebni za provođenje kupoprodajnog postupka.

Meridian nautika d.o.o. brine o tajnosti, anonimnosti i privatnosti vaših podataka.